Saturday, December 6, 2008

KOMTAR MISSION..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

~Assalamualaikum...

~Pada 3hb yang lepas, gang2 aku telah wat satu projek yang agak best la bagi kami, tapi tak untuk yang menjadi mangsa-mangsa projek ini...

~Nama projek nie KOMTAR MISSION...haha..macam nak runtuhkan bangunan KOMTAR lak bunyinya..kang x pasal2 kena tuduh pengganas lak..



~ Ni la antara muka2 yang menjadi mangsa2 kami..err..mat bob menjadi paparazzi rasmi utk projek nie...

~Tengok la muka-muka yang cuba tersenyum, tapi nampak sangat senyum tu senyum cuak..hahaha..seronok gak membuli adik2 nie..dah lama aku xwat menda-menda macam nie...
asyik orang jer yang slalu buli aku..ni la zaman aku lak nak bermaharajalela...

~Bersama-sama abang-abang aku (aku sorang jer perempuan dalam gang nie...huhu) yang memang otak tahap gila waklu (ayat bro gg..haha), kami telah memberi satu tugasan pada mangsa-mangsa kami...

~Tugasannya berbunyi begini, cewah...satu kumpulan terdiri daripada 3 orang, sorang laki dan dua perempuan..dibekalkan dengan handfon kreadit xley nak call atau mesej dan duit syiling seringgit setiap kumpulan..ada dua kumpulan yang berani menyahut cabaran untuk cabaran kali nie...hahaha..

~Arahannya senang jer..setiap individu perlu mencari wang sebanyak RM 100 ringgit dan dikehendaki balik ke base camp sebelum jam 6 petang..cara nak balik, lu pikir la sendiri...pergi dihantar balik xdijemput..hahaha...

~Selepas melepaskan mangsa-mangsa kami, aku dan bro gg mula meninjau kemana la arah budak-budak tu g..risau gak kami, kang kena kidnap dengan gay ker..kena bawak lari ke Lombok..mau meraung kitaorang nak menjawab...kang ada yang dikorbankan sempena Raya Korban nie...

~Tapi, Alhalamdulillah, menjelang jam 6 petamg, suma mangsa-mangsa kami berjaya kembali ke base camp dengan wajah yang penat...

~Memang pecah perut dengar pengalaman budak-budak nie..macam-macam taktik yang diaorang gunakan...

~Aku harap pengalaman yang diaorang dapat sewaktu menjayakan KOMTAR MISSION nie, memberi pengalaman yang berharga dan berguna..sesungguhnya, pelajaran yang terbaik adalah pengalaman...

~Untuk memenuhi permintaan bro gg yang tengah gila nak blajar skill bergambar, aku selitkan gambar hasil tangan dia sewaktu kami meninjau mangsa-mangsa kami menjalankan tugasan...hahahaha...




~Untuk liliq, bila nak turun Penang??

14 comments:

lieliq said...

cis....cis....cis..cis....cis78761341485104x...
buat misi tak ajak aku....korang mmg siot...huhuhuhu...sabo2, insyallah, next month....jgn lupa sediakan kapet merah!!!

wan fara said...

hihi klaka laa~ tau la bosan tak balik kampung, abg arep oii~ tak bek tau membuli. ni under pe ni? ske2 eh?haha~

Zah@Faizah said...

hahaha...biasa la farah..membulikan hobi abg arep..haha..ha, nak tau misi apa, balik la msia..heee..
liq, aku tau la ko keja kat kpt makam lagi tinggi dr ak..tapi perlu ker carpat merah..

ariffss ™ said...

cet..alaa..kami kutip je bdk2 tuh..dari berkeliaran x balik kg..tu yg sj bwk dorg jalan2.. hahahhaa..

makam dia mmg tnggi bro..makam hdp kene kapet merah..mati nnt makan dia jgn kata kene ada kapet merah..meja solek, peti sejuk smer siap... hohohoho

wan farah said...

peti sjukk? haha tu da laen a.arep.. cam nak sama ngan Genting kasino nye owner jee~~ huhu

Zah@Faizah said...

hahahah..perlu ker wat sesi mengutuk liliq di sini..tapi masalahnya org y dikutuk tu xder respon pun...hahaha..mcm na nie farah, a.arep?huhu

xper2 sy redha tmpt nie jadi tempat megumpat liliq..haha

ahmad ridhwan bin ariffin said...

hensom gak si bob 2 ek..... dah berpunya ke belum dia 2??????

Zah@Faizah said...

hahaha..rasanya mcm dah berpunya..penah nmpk dia naik keta oren dgn awek dia..tp xtau la dak tu awek dia o teman tapi mesra..hahaha..

lieliq said...

cis75764765234867815X!!!! tak pe laa....aku pun hati kering gak...lantak korang la nak ngutuk aku...macam la boleh kenyang........hahahahaa

wan fara said...

kenyang peee.. burp.

0.o

Zah@Faizah said...

hahaha..kenyang2..Alhamdulillah..hee

lieliq said...

hah, kutuk la sampai kenyang....kang buncit la perut tu macam papa_____....erk!!!

pun boleh said...

saya nk berkenalang ngan budok blakang alik kiri skali tuh..hensem..huahuahua..pun boleyh..

Zah@Faizah said...

nak no fon dia ker?blh diuruskan